Съвместна изложба на име Заедно“ на художници от България и Северна

...
Съвместна изложба на име Заедно“ на художници от България и Северна
Коментари Харесай

Илхан Кючюк откри изложба на творци от България и Северна Македония в ЕП

Съвместна галерия на име " Заедно “ на художници от България и Северна Македония бе открита в Европейския парламент в Брюксел от евродепутата Илхан Кючюк, оповестиха от пресцентъра на евродепутата.

Специален посетител на събитието бе и ръководителят на Екологичен потенциал Роберта Мецола. По думите й Европейският съюз и Парламентът са ангажирани с насърчаването на дълготрайни връзки сред България и Северна Македония.

" Ние ще продължим да насърчаваме двете страни да водят разговор и да работят за взаимното европейско бъдеще. Тази галерия има за цел да отпразнува заедността сред България, Северна Македония и Европейския парламент. “, сподели Мецола.

Инициатор на изложбата бе водачът на европейските либерали Илхан Кючюк.

" Европейският съюз и неговият произход е роман за самото обединяване. Това е най-ярката картина, която обрисува сполучливото превъзмогване на гордостта и разликите, в името на мира, просперитета и заедността. Смятам, че точно този път би трябвало да е пътят напред и за България и Северна Македония. Двете страни би трябвало да задълбочат добросъседските си връзки и да се стремят към интеграция на района в Европейския съюз. Това е образец, че културата е мост, който сплотява и не познава граници, че културата има силата да се издигне над всички разлики. Благодаря на шефа на Българския културно-информационен център в Скопие Антония Велева, която през ноември, в наличието на министрите на културата на България и на Северна Македония, изрази предпочитание изложбата да бъде показана в Екологичен потенциал. “, съобщи Илхан Кючюк при разкриване на изложбата.

На откриването участваха непрекъснатият представител на България към Европейски Съюз дипломат Румен Александров, посланикът на Северна Македония в Европейския съюз Зулфи Исмаили, кураторите Ана Франговска от Северна Македония и Атанас Андасаров от България, евродепутати, представители на дипломатическия корпус в Брюксел и представители на медиите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР